torsdag 31 maj 2012

Vardagsrutinernas återkomst

Vardagen börjar infinna sig igen. Det känns skönt att ha fått in lite rutin på allt som ska ske under dagarna... Jag fattar inte hur alla hinner med allt, dvs allt som måste göras och allt som man även vill hinna med. Jag har svårigheter att få barnen att ens borsta tänderna morgon och kväll, ta den dagliga dosen D-vitamin etc. Hittills har all energi gått till att överleva helt enkelt... Men de senaste dagarna har gaddarna borstats, barnen har badat varje dag, tagit vitaminer, varit ute en del etc. Guldstjärnor till oss alla!

E's blodtryck har varit bra de senaste gångerna sköterskan besökt oss. Tack och lov!! Han slipper alltså ta mediciner, vilket är så otroligt skönt! Han har även fått tid hos en dietist och det ska bli intressant att se vad hon säger. E väger nu 12.5 kg, vilket tagit honom upp på över -2 på viktkurvan!!! Så högt har han aldrig varit tidigare :) Hoppas verkligen trenden håller i sig! Längden ligger på 92 och C är 82 lång men väger 12.7 redan!

E har börjat gå utan blöja under förmiddagarna och han är så fantastiskt duktig på att säga till när han vill gå på toa! Han kissar säkert 5-6 gånger mellan 7 och 12, vilket är intressant att veta eftersom läkarna alltid frågar om han kissar ofta och jag har ju inte vetat innan. På eftermiddagarna är vi mer ute och då åker blöjan på igen. För någon dag sedan trillade han och fick fläskläpp, stackarn. Dagen efter såg jag att en liiiiten miniflisa från tanden gått av också :( Men han verkar inte ha ont av det. Det var det konstigaste fallet han gjort. Man kan ju tro att det var när han klättrade och hoppade, som den circusakrobat han är, men han satt bara på huk och trillade rakt på ansiktet när han tappade balansen!

C leker mer och mer rollbaserade lekar. Han har ju bakat och lagat mat länge nu, men även gubblekar börjar bli populära. Alltså lekar, där han går runt med t.ex. en duplogubbe och låtsas prata eller kör runt en bil och gör brumljud. Han ropar mycket på storebror när vi leker men "mamma" säger han mest bara om han är ledsen eller arg och gråter. Vanligaste "ordet" är "m!". Det säger han när han vill något, när han håller med, när han vill veta vad något är etc. Man hör ju vad han vill på tonfallet och kroppsspråket.

Imorgon kommer farmor, faster Kristina, Macke och barnen. Det kommer bli jättekul! Vi längtar sååå :)

Bröderna leker lite med tågsetet, som inte blev den fantastiska julklapp jag
hoppats på. Men nu verkar den vara extremt poppis och E vill leka med den
hela dagarna. Det är svårt att få ut honom i solen utan ett stort bråk.

Bilden är tagen sekunden innen E får ett utbrott på C, som här tar en spårbit :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar