fredag 7 december 2012

Mjölkfritt

Ojoj, så lång tid det gått redan! Har knappt tid att göra annat än att ta hand om mina små virvelvindar och jobba med vårt spelprojekt... En uppdatering är kanske på sin plats.

Operation Mjölkfri har gått mycket bra. Det är lättare än vad jag trodde att leva mjölkfritt! Det enda som är riktigt jobbigt är när vi är ute och reser och inte kan laga maten själva, utan måste äta på restaurang. Där vet man inte vad som är mjölkfritt och det är förvånande hur många matställen som inte vet vad mjölkallergi är! Vi har blivit erbjudna laktosfri mat på flera ställen, trots att det ju inte alls är samma sak som mjölkfri mat... Så man får vara extremt uppmärksam och fråga både två och tre gånger.

En annan sak som i alla fall inte jag var beredd på är hur vår närmaste omgivning reagerat. Många tror att det är okej att ge mjölk om produkten bara innehåller lite. Men hur ska vi då veta om det mjölkfria verkligen funkar? Lite mjölk är ju troligtvis lika med lite symptom. Det funkar ju inte... Vi måste ha stenkoll just nu!

Besöket hos dietisten i början av veckan var inte jättebra. Hon tyckte att E gått upp för lite i vikt och var oroad över detta. Hon sa att det kan bero på att han nyligen varit sjuk, men allvarligt talat så är han ju det i princip varannan vecka så det är ju vardag för honom. Andra barn är också sjuka men går upp i vikt som de ska. Jag är väldigt orolig över minsta lilla med denna underbara, lilla människan just för att vi inte vet någonting och symptomen kvarstår. Vi ska till Allergimottagningens läkare i nästa vecka så där får vi diskutera eventuella kommande drag. Mjölkfritt har ju trots allt hjälpt en del, men inte fullt ut. Bajset luktar och ser numera oftast ut som friskt bajs ska (Ja, jag skriver om bajs om jag vill!). Och det kommer inte lika ofta - typiskt nog var både helgen och denna veckan mindre bra ur den synpunkten. Dessutom har han fått utslag och fläckar på kroppen och runt munnen som indikerar på allergi. Attans :(

Uppdatering kring detta: Allergiläkaren var inte till jättestor hjälp, utan vill fortsätta att testa med mjölkfri mat. Dietisten verkar vara av en annan anledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar