onsdag 6 februari 2013

Brandrisk???

Jag vet inte om jag skrivit om detta innan men jag och vår lägenhet har en love-hate-ralationship, kan man säga. Jag älskar den på ett sätt men hatar den på ett annat. En av de största anledningarna till hatet är kylan. Jag antar att det är ganska genomgående för de flesta hushåll i England - att de är dragiga och svinkalla. Men i ett nybyggt hus med knappt 7 år på nacken borde det väl inte vara så extremt kallt?!

Lägenheten värms upp av en billig, kass AC som sparkar upp vår elräkning till skyhöga höjder. Inte nog med att den har svårt att värma lägenheten, så sätter den igång kylningen och spyr ut is på oss en gång i timmen, vilket håller nere värmen ännu mer. Är det över 10+ ute så är det helt okej, men när det börjar gå mot 8+, så hänger AC:n helt enkelt inte med och tar semester. Den senaste månaden har varit den kallaste här i England och vi har inte haft mer än 18 grader, som varmast, under majoriteten av den tiden. Och då är det medeltemperaturen som räknas - i vardagsrummet är den lägre än så på grund av stora, fönster som inte är tätade blandat med totalt värdelös isolering. Under kylningen är medel nere på 16. Stänger jag av AC:n för att slippa is-blåsten under denna kvart så drar inomhustempen ner till samma nivå som utomhustemperaturen på nolltid! 

7 grader inomhus borde väl ändå inte tillhöra vardagen???

Innan jul någon gång fixade de värmen - det visade sig att vi i 10 månaders tid hade haft en trasig AC, som inte hade möjlighet att lägga i nästa växel - Boosten. Den pajade givetvis efter 2 veckor.

Igår fick vi äntligen (efter MÅNGA om och men, många arga mail och samtal) besök av en specialist, som konstaterade att kablarna i switchen för hela AC:n hade blivit förstörda. Jag vågar inte ens tänka på vilken brandrisk detta inneburit under de månader som vi bott här! Eller risken för att få en rejäl stöt... Jag undrar om inte vår elräkning också påverkats av detta.

Brandrisk?? Inte undra på att vi hört elektriskt
sprakande i köket...



Nu har vi en ny, snygg switch utan brännmärken. MEN - han glömde troligtvis att fixa den förbannade boosten (som han ju var där för att fixa från första början), som hjälper till att värma upp ordentligt, så vi har lika kallt som innan :( Orkar inte bråka mer med dem om det här... Det känns som om det kan kvitta, eftersom vi flyttar om några veckor. Åh, vad jag hoppas att nästa lägenhet blir varmare under vinterhalvåret!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar