måndag 2 september 2013

Skolstart!

Det känns så overkligt på något sätt, kanske för att man i Sverige börjar i obligatorisk skola när man är 6? Han är ju fortfarande så himla liten, bara nyss fyllda 4 år gammal! Och här stod han imorse, iklädd kavaj, skjorta och slips, stolt som tusan, redo att gå till sin första dag i skolan.

I helgen åkte vi och köpte sparkcyklar till båda barnen - som en starta-skolan-(och dagis, när det nu blir)-present. Så det var dessa som det susades på när vi skulle ta oss till skolan. Tur vi gick i god tid, för det tog längre tid än väntat att ta sig fram. E surfar fram på trottoaren, medan C gärna tar det lugnt och tittar på allt som han upptäcker på vägen. Imorgon tar vi nog vagnen till C på ditvägen...



Väl framme var det full rulle! Alla barn i reception class är uppdelade i två klasser och båda har "klassrum" i en stor aula som blivit avdelad i tre delar med hjälp av någon sorts rumsavdelare. Jag tror att det tredje utrymmet är till för dem som går year 2. Som tur är detta provisoriskt, tills den ordinarie skolan är färdigbyggd om några månader. Det är ganska lyhört och fruktansvärt varmt där inne - speciellt idag när alla föräldrar och alla barn var där! Det var lite kaosartat med alla barn och vuxna på en så liten plats, men alla var trevliga och det var till och med några barn som kom fram till E och ville leka! Jag tror att han kommer ha det väldigt bra där och han verkade supernöjd - ville inte gå hem när det blev dags. Vi får se hur det går imorgon när han ska vara helt ensam hela dagen!

Efter skolan gick vi till närmsta pub och åt lunch. Vilken tur att vi tog just den puben för maten var otroligt smarrig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar